Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym: dobry gatunkowo miód ze spadzi jodłowej

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to prowadzona
hobbystycznie pasieka, oferująca najlepszy miód ze spadzi jodłowej. W pobliżu pasieki
można znaleźć ponad 30
hektarów lasów jodłowych, stanowiących
ważne źródło w wyprodukowaniu
miodu spadziowego. Jest to miód oryginalny, bo
może pojawić się nawet raz na kilka lat, a
daty jego pojawiania się nie da się
przewidzieć. Posiadacz pasieki
zaznacza, że walory miodu z
niewielkiej pasieki są nie do zakwestionowania.
Pasieka produkująca miód ze spadzi liczy
10 pni. Z uwagi na fakt, iż nie jest
to wytwarzanie masowe, można spodziewać
się otrzymania produktów
imponującej wartości użytkowej.

Z uwagi na to wielbiciele
miodu, doceniający też jego
walory pozytywne dla kondycji zdrowotnej
rzeczywiście będą zadowoleni z
tego, co jest dla nich oferowane. Miód
spadziowy iglasty nabywać można
internetowo, czyli
zaopatrywać mogą się w niego konsumenci z całej
Polski. Miód dystrybuowany jest w
słojach o różnej
objętości, a jego cechy są
bardzo szczegółowo
opisane.

W
rezultacie, każdy kto interesuje się tym
produktem, może wybrać dokładnie
ten, jaki spełni jego poszczególne
oczekiwania. Miód spadziowy iglasty wytworzony
jest przez pszczoły ze słodkiej wydzieliny igliwia i
gałęzi drzew, do jakich zaliczają się: sosna, świerk,
jodła, bądź modrzew. W spadzi iglastej można
znaleźć wiele cennych dla
zdrowia składników.
Ciemniejszy kolor, jaki ma spadź iglasta
jest rozpoznawczy dla tej odmiany. W jego smaku dominuje
łagodniejsza nuta i nie jest tak
przesłodzony, jak pozostałe gatunki miodu.

Znajduje się w nim natomiast
parokrotnie więcej
pierwiastków biofilnych,
korzystnych dla kondycji zdrowotnej
niż w miodach nektarowych. To
doskonałe źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu
a także magnezu. Można znaleźć także
w nim więcej białek oraz aminokwasów aniżeli w
miodach nektarowych a także witaminy z
grupy A, B, C i K. Miód spadziowy
szybciej zregeneruje
też kondycję po przebytej
chorobie, podbudowując poziom odporności, a
także systematyzując działanie
układu pokarmowego oraz układu krwionośnego.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Dodaj komentarz
Możesz także polubić